joi, 9 octombrie 2008

Toamna Colectiilor la Bacau

In perioada 4-5 octombrie s-a organizat la Bacau, la Complexul muzeal"Iulian Antonescu", editia a VII-a a expozitiei si targului de filatelie, cartofilie, numismatica si antichitati, "Toamna Colectiilor". Evenimentul a avut loc in cadrul manifestarilor prilejuite de implinirea a 600 de ani de la prima atestare documentara a Bacaului. Organizatorii evenimentului au fost Asociatia filatelica "Grigore Pascu" si clubul "Colectionarii".
Cum targul a avut loc in aceeasi perioada cu un altul derulat la Cluj numarul participantilor a fost destul de scazut. Vanzatori putini cu piese (numismatice si nu numai) scumpe, desi nu erau raritati. Cumparatori si mai putini. Sambata, la ora 12.00, cind au fost facute fotografiile de mai jos numarul vizitatorilor era asa cum se vede, foarte mic.





Mult mai interesanta mi s-a parut expozitia de maximafilie, cu piese de reala valoare. Vineri, 3 octombrie, a fost deschisa, la Arena Mall, “Expomax 600″, prima expozitie de maximafilie nationala cu participare internationala organizata de Societatea Nationala de Maximafilie "Dr. Valeriu Neaga", cu sediul in Bacau. La eveniment au participat printre altii Nicos Rangos, presedinte al Comisiei de maximafilie a Federatiei Internationale de Filatelie (FIF) si presedinte al Federatiei de Filatelie din Cipru, si Anny Boyard, secretarul Comisiei de Filatelie a FIF si presedintele maximafilistilor francezi, asociatie care, practic, conduce toate curentele din acest domeniu in lume si presedintele Societatii Nationale de Maximafilie, Vasile Doros. Expozitia care a avut loc in doua locatii, Arena Mall si Complexul Muzeal "Iulian Antonescu", a fost ocazionata de aniversarea a 600 de ani de la prima atestare documentara a Bacaului.





Niciun comentariu: