luni, 14 decembrie 2009

Infographic Coins

Unui japonez nu prea ocupat, Mac Funamizu, i-a trecut prin cap o idee care zice el ar revolutiona sistemele monetare. Ideea "geniala" se refera la formele monedelor. Desi stiam ca inventarea a tot felul de forme pentru monede este apanajul Liberia, Somaliei, Nauru, Congo si a altor astfel de tarisoare, iata ca si japonezii sunt "nelinistiti" in acest domeniu. Iata mai jos si inventia dlui Mac care si-a numit noile monede: "infographic".

Dupa parerea noastra aceste "infographic coins" ar fi mai potrivite pentru orbi, care le-ar recunoaste mai usor astfel, desi unii au rezolvat aceasta problema mult mai usor utilizind alfabetul Braile. Pentru mai multe informatii despre aceasta inventie accesati: http://www.dreamnest.in/innovative-designs/the-hypersimplification-of-coinage.html sau http://petitinvention.wordpress.com/2009/12/08/infographic-coins/.

Ideea totusi nu este in totalitate noua: cindva cind era mai pretuit metalul din care erau confectionate monedele decit valoarea nominala si pe cind nu exista maruntis omul s-a descurcat usor taind monedele in jumatate sau sferturi.

Un comentariu:

curier de analiza spunea...

interesanta initiativa.