vineri, 11 februarie 2011

Revista Peuce

Iata mai jos adresa site-ului revistei Peuce, editata de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea: http://www.revistapeuce.icemtl.ro/. La rubrica "arhiva" va asteapata o surpriza placuta, veti gasi citeva numere upload-ate. Unele articole se pot descarca integral, altele partial iar la altele apare eroare la download.
"Peuce este o publicatie anuala, cu un ritm de aparitie constant. Primul numar al revistei a fost editat in anul 1971 de Muzeul Delta Dunarii Tulcea, devenit ulterior (1993) Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea. Incepand din anul 2003 se editeaza seria noua, dedicata exclusiv studiilor de arheologie, istorie si numismatica. ICEM Tulcea doreste sa promoveze prin revista Peuce cercetarile realizate in zona de nord a Dobrogei dar si cele mai importante contributii in planul arheologiei romanesti si europene. Autorii care au publicat in Peuce sunt experti si specialisti recunoscuti atat in tara, cat si in strainatate prin contributiile majore in domeniile Arheologiei si Istoriei. In paginile revistei se regasesc studii ale unor membri marcanti ai Academiei Romane, ai institutelor de cercetare ori universitatilor din Romania si strainatate." (prezentare preluata de pe site-ul mai sus amintit).
Initiativa este foarte buna, tinind cont ca revistele de acest gen au o arie restrinsa de circulatie. Daca se vor remedia si erorile de "urcare/descarcare" a unor articole ar fi foarte bine. Asteptam ca si alte muzee judetene sa procedeze la fel cu revistele editate.

Niciun comentariu: