vineri, 4 martie 2011

BNR a emis 3 noi monede dedicate monumentelor de arta medievala crestina

Banca Nationala a Romaniei a pus in circulatie incepand cu data de 28 februarie, in scop numismatic, un set de trei monede din argint dedicate monumentelor de arta medievala crestina - Biserica din Strei (jud. Hunedoara), Manastirea Humor (jud. Suceava) si Manastirea Hurezi (jud. Valcea).
Valoarea nominala a acestor monede este de 10 lei. Monedele au diametrul de 37 mm si greutatea de 31,103 g.
Monedele din argint sunt insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central, iar tirajul va fi de 500 de seturi.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede din argint este de 900,00 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a setului de monede din argint, aferente emisiunii numismatice „Monumente de arta medievala crestina - Biserica din Strei, Manastirea Humor si Manastirea Hurezi - set de trei monede din argint", se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Niciun comentariu: