joi, 28 aprilie 2011

Termitelor le plac rupiile

"Angajaţii filialei Băncii Naţionale a Indiei din oraşul Uttar Pradesh au fost acuzaţi de delăsare, după ce le-au permis insectelor să "consume" zece milioane de rupii (137.000 de euro) din vistieria instituţiei, scrie BBC.
Conducerea băncii naţionale spune că a deschis deja o anchetă. "Cei responsabili vor fi traşi la răspundere. Din moment ce este vina băncii, noi vom suporta pierderea. Cetăţenii nu vor avea de suferit", a declarat Abhay Singh, managerul general al Băncii Indiei.
Singh a precizat că seriile de pe majoritatea bancnotelor au fost identificate, deci acestea pot fi înlocuite. De asemenea, managerul a spus că vor fi impuse directive care vor obliga angajaţii din fiecare filială a băncii naţionale să verifice starea tezaurului din două în două luni.
Rapoartele băncii din Uttar Pradesh arată că încăperea unde erau ţinute rezervele era curăţată foarte rar şi se ştia că adăposteşte insecte. "Managementul băncii a atras atenţia de mai mult timp că termitele mănâncă documentele şi mobila din camera respectivă. Acum se fac eforturi pentru a muta instituţia în alt sediu", a adăugat Singh. "
articol preluat de pe http://www.gandul.info/

Niciun comentariu: