vineri, 21 noiembrie 2014

Cercetari numismatice nr XVI

În cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2014, joi, 20 noiembrie a avut loc lansarea celui mai recent volum “Cercetări Numismatice” nr. 16, în prezenţa domnilor dr. Viorel Petac, Academia Română, dr. Cornel Ilie, coordonator al Secţiei Patrimoniu, MNIR şi d-ra Cristiana Tătaru, muzeograf în cadrul Cabinetului Numismatic, MNIR, informează Muzeul Național de Istorie a României.
lansarePublicaţia “Cercetări Numismatice”, inițiată de Muzeul Național de Istorie a României în 1978, din iniţiativa domnului Octavian Iliescu şi a doamnei Constanţa Ştirbu, se numără printre puținele apariții românești de specialitate dedicate domeniului numismaticii și al științelor conexe. Concepută inițial pentru prezentarea și valorificarea bogatului patrimoniu al noului înființat Cabinet Numismatic, în contextul amplorii descoperirilor arheologice și numismatice, revista și-a lărgit treptat aria de cercetare și a căpătat, în timp, prestanță națională și internațională, adunând în paginile sale contribuții științifice valoroase ale specialiștilor și colecționarilor români și străini, dar și ale tinerilor debutanți sau ale amatorilor învățați. Circa o treime din articolele publicate în ultimele numere aparțin colaboratorilor internaționali.
In acest numar veti putea citi si un articol al subsemnatului: "Istoria inceputurilor industriei de hartie intr-un jeton de bacanie".

Niciun comentariu: