sâmbătă, 6 decembrie 2014

Moneda BNR-Istoria aurului - Monede din aur bătute la Histria.

Incepând cu data de 8 decembrie 2014, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Monede din aur bătute la Histria.
Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Valoare nominală: 10 lei
Metal: aur
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 13,92 mm
Greutate: 1,224 g
Calitate: proof
Cant: zimţat




Aversul monedei redă capitelul ionic al unei coloane descoperite la Histria, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 Lei“, stema României și anul de emisiune „2014“.



Reversul monedei prezintă tipuri de monede histriene din aur și inscripția în arc de cerc „MONEDE DIN AUR BATUTE LA HISTRIA“.
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.
Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Monede din aur bătute la Histria au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Niciun comentariu: