marți, 28 aprilie 2015

70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial

Incepând cu data de 29 aprilie 2015, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Valoare nominală: 10 lei
Metal: argint
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 37 mm
Greutate: 31,103 g
Calitate: proof
Cant: zimţat
Aversul monedei prezintă un ofiţer român din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care ține în braţe un copil, simbolizând bucuria victoriei; inscripţia „ROMANIA”, anul de emisiune „2015”, stema României şi valoarea nominală „10 LEI”.


Reversul monedei redă o compoziţie care ilustrează distrugerile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial, inscripţiile „INCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL”, „70 ANI“ şi „1945” - anul terminării războiului.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comunicatul este disponibil pe website-ul BNR la adresa: http://www.bnr.ro/page.aspx?prid=10177

Niciun comentariu: