vineri, 7 august 2015

Falsuri Monetare. O scurtă istorie a falsificării monedei

Expoziţia „Falsuri Monetare. O scurtă istorie a falsificării monedei" va fi deschisă, în perioada 12 august 2014 – 29 mai 2016, la Palatul Suţu. Vernisajul va avea loc miercuri, 12 august, de la ora 19.
Expunerea prilejuieşte o întâlnire a publicului bucureştean şi nu numai, cu un patrimoniu valoros provenit din colecţia „Maria şi dr. George Severeanu", colecţia Numismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti precum şi din colecţia Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici". Prin combinarea materialelor ilustrative şi a pieselor din colecţiile amintite, expoziţia îşi propune să sugereze o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947, informează reprezentanţii muzeului.
În decursul istoriei, fenomenul falsificării emisiunilor monetare are o pondere variabilă în structura circulaţiei monetare, în funcție de epocă, în cadrul fiecărui stat, regiune sau oraş. Falsurile monetare se disting în principal de emisiunile oficiale, stilistic şi prin diferenţe ponderale sau de titlu.
Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii, fie din cauza unor ateliere clandestine.
Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" şi este deschisă la Palatul Suţu (b-dul. I.C. Brătianu, nr. 2, sector 3), în perioada 12 august 2014 – 29 mai 2016. 

Expozitia "Falsuri Monetare. O scurta istorie a falsificarii monedei"- din 12 august,la Palatul SutuNiciun comentariu: