luni, 12 iunie 2017

Descriptio Bessarabiae


Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi are plăcerea să vă invite la lansarea albumului cartografic "DESCRIPTIO BESSARABIAE", organizată de Institutul Cultural Român miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

ATLASUL "DESCRIPTIO BESSARABIAE" este realizat în două versiuni, română şi engleză, valorificând un număr de 120 de HĂRȚI ALE BASARABIEI, într-o concepție vizuală de excepție, PIESE RARE aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee de gen din lume, și în colecțiile private ale autorilor.

Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la SPAȚIUL BASARABEAN ÎN APROAPE CINCI SECOLE DE CARTOGRAFIE.

"Basarabia nu este un mit. Este o realitate. Apărută pe hartă printr-un joc al istoriei, ea a dispărut printr-un concurs de împrejurări la fel de neașteptat. Dar precum astronomii știu să vadă cometele numai de ei cunoscute, știu să comenteze și să calculeze precis traiectorii numai de ei bănuite, așa și istoricii ar trebui să însușească măiestria de a pune preț pe cele mai insesizabile adevăruri". (din prefaţa "Basarabia. Miza geostrategică")

Niciun comentariu: