marți, 3 aprilie 2018

Dropia-medalie

Dropia este o pasăre născută din lumea legendelor, „doamna câmpiei” trăia în România, în Câmpia de Vest, Bărăgan și Dobrogea.
Dropia - monument al naturii - a dispărut însă acum câteva decenii, din cauza vânătorii exagerate și a dezvoltării agriculturii, prin poluarea apelor și solului cu produse chimice (pesticide și fertilizatori).
În prezent, se mai întâlnește în sudul și centrul Europei și zona temperată a Asiei. Peste 50% din populația europeană se găsește în Spania și Portugalia.
Monetăria Statului salută și încurajează inițiatorii proiectelor de reintroducere a acestei splendide păsări în România, în special în zonele din Câmpia de Vest, reinserție care ar reface echilibrul ecosistemului și ar oferi oportunități de dezvoltare a zonelor respective prin înflorirea turismului.
Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:
Aliaj: Argint 925‰
Diametru: 60 mm
Greutate: 167 grame
Calitate: patinată
Tiraj fix: 40 bucăți
Aliaj: Cupru
Diametru: 60 mm
Calitate: patinată
Tiraj fix: 60 bucăți
Produsul aniversar - compus din medalie, pliant și mapă de prezentare – poate fi achiziționat, începând cu data de 04.04.2018, la prețul de 730 lei/ set, pentru medalia din argint și de 228 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru. Prețurile includ TVA.

Niciun comentariu: