luni, 18 noiembrie 2019

Medalii "200 de ani de la nașterea lui Nicolae Bălcescu"

Monetăria Statului a lansat o nouă emisiune medalistică dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Nicolae Bălcescu, personalitate excepțională a poporului român, scriitor, om politic, revoluționar, un înainte-mergător printre liderii generației pașoptiste care a contribuit la formarea României moderne în anul 1859 și ulterior la făurirea României Mari în anul 1918.
Protagonist al mișcării revoluționare de la 1848, Bălcescu a întrebuințat toate mijloacele posibile – cuvânt, faptă și acțiune – pentru a realiza idealul unității naționale.
Marele patriot a descris cum nu se poate mai bine Revoluţia română de la 1848: ”n-a fost un fenomen neregulat, efemer, fără trecut şi viitor, fără altă cauză decât voinţa întâmplătoare a unei minorităţi sau mişcarea generală europeană. Revoluţia generală – mai evidenţia el – fu ocazia, iar nu cauza Revoluţiei române. Cauza ei se pierde în zilele veacurilor. Uneltitorii ei sunt 18 veacuri de trudă, suferinţă şi lucrare a poporului român asupra lui însuşi”.
Totodată, lucrarea „Românii supt Mihai-Voevod Viteazul” este una dintre operele edificatoare pentru doctrina naţională a secolului al XIX-lea prin statornicirea idelalului unităţii naţionale realizate de Mihai Viteazul.
Produsul medalistic „200 de ani de la nașterea lui Nicolae Bălcescu” - format din medalie, broșură și cutie de prezentare - poate fi achiziționat, de la magazinele Monetăriei, la prețul de 1.121 lei/ set, pentru medalia din argint și de 257 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Specificații tehnice:
-Material: Argint 925‰
- Diametru: 70 mm;
- Greutate: 262 grame;
- Calitate: patinată;
- Tiraj fix: 70 bucăți.
-Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 70 mm;
- Calitate: patinată;
- Tiraj fix: 80 bucăți.
Produsul medalistic poate fi achiziționat de la magazinele noastre din bd. Ion Mihalache nr. 119 și din str. Fabrica de Chibrituri nr. 30.
📧Pentru comenzi / info, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj prin email la: magazin.filaret@monetariastatului.ro și magazin.mihalache@monetariastatului.ro



Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu: