marți, 24 iunie 2014

Atelier de heraldica si numismatica

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“ aşteptă copiii cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, la Modulul de Heraldică și Numismatică, organizat în perioada 30 iunie – 11 iulie 2014, între orele 10.00 și 12.00.
Modulul de Heraldică și Numismatică face parte din proiectul educațional, interdisciplinar, ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede, organizat de către Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României.
Atelier destinat elevilor de gimnaziu, Modulul de Heraldică și Numismatică are ca obiective familiarizarea participanților cu heraldica de pe modede si bancnote. Sub coordonarea lui Mihai Ionescu și a artistelor plastice Mariana Manolescu și Gabriela Tofan, de la Asociația Art&Co, participanții vor avea prilejul să realizeze blazonul, bancnota și moneda propriilor familii după regulile științifice ale heraldicii și numismaticii.

Tematica atelierelor:

  • Ziua 1 – Să pășim împreună pe urmele strămoșilor, în lumea fascinantă a heraldicii, printre blazoane, monede și sigilii.
  • Ziua 2 – Descifrăm, ne jucăm, învățăm! Oare ce este un blazon, din ce se compune și ce reprezintă? Haideți să aflăm!
  • Ziua 3 – Fantastic sau real? Animale din sălbăticie, domesticite sau închipuite, figuri heraldice cu care s-au identificat marii domnitori și eroi de-a lungul timpului, toate le vom afla în călătoria magnifică pe care o vom face.
  • Ziua 4 – Să nu uităm de păsări, reptile și insecte, alte figuri heraldice prezente în istorie!
  • Ziua 5 – Daca ar fi să avem propria monedă, cum am realiza-o? Avem ocazia să aflăm, să fim unici în lume și să ne îndeplinim un vis.
  • Ziua 6 – Ce-ați spune dacă am avea propriul blazon? Cum, exact ca marii conducători ai lumii? Da, exact ca ei, dar după propriile idei!
  • Ziua 7 – Oare mai există regi, regine, prinți și prințese? Și dacă da, cum îi recunoaștem și unde îi găsim? In povești sau în realitate?
  • Ziua 8 – În această zi, vom primi mesaje secrete, bine sigilate, de la marii împărați ai lumii. Dar neapărat trebuie să aflăm de unde provin și ce reprezintă, ca să putem să le răspundem, tot printr-un mesaj secret, bine sigilat, cu sigilul propriu, pe care il vom crea împreună.
  • Ziua 9 – Să vedem ce-am învățat! Păcat că s-a terminat, dar ce bine că ne-am distrat și am aflat atât de multe lucruri fascinante!
  • Ziua 10 – Să le arătăm și celorlalți cine suntem și de pe ce tărâmuri venim, care sunt blazoanele, monedele și sigiliile noastre și să ne mandrim cu ele! Aici și doar aici, acum și doar acum, ne adunăm regi și regine, prinți și prințese, eroi și eroine, iar curtenii vor sta ascultători în fața noastră, să afle despre noi cât mai multe și să ne respecte așa cum se cuvine, prin ropote de aplauze!
Pe lângă informațiile primite, copiii vor juca, la fiecare curs, două jocuri interactive, realizate în concordanță cu tematica zilei respective, pentru o mai bună aprofundare a cunoștințelor.
Taxe de participare:
200 RON/persoană
350 RON/2 frați
Rezervărea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.
Achitarea taxei se va face cu trei zile înainte de începerea modulului.
În cadrul Facultatății de Istorie a Universității București, Mihai Ionescu studiază heraldica, numismatica, paleontologie si arheologie din dorința de a descoperi lumi stravechi si de a le readuce la viață. De aceea, el a dezvoltat un concept inedit de studiu al stemelor, blazoanelor și sigiliilor, totul pe intelesul copiilor, concept menit să le dezvolte acestora pasiunea pentru istorie, printr-o frumoasa și interactiva incursiune prin alte timpuri.
Gabriela Tofan și Mariana Manolescu sunt absolvente ale Universității Naționale de Arte din București cu specializări în domeniul sculpturii și graficii. Începând cu 2007, prin Asociatia Art&Co, inițiază, dezvoltă și promovează proiectele cultural-educaționale, de valorificare a patrimoniului cultural, de accesibilizare a informației muzeale pentru persoanele cu deficiențe de vedere, încurajând libera exprimare și dezvoltarea creativității. www.art-co.ro
Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Samsung România, MediaIQ
Parteneri media: UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, Avantaje, Revista Baby, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Magazin Istoric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu