marți, 19 octombrie 2010

Alma Mater Iassiensis in imagini medalistice

In data de 10 Octombrie, cu prilejul implinirii a 150 de ani de la infiintarea Universitatii A.I. Cuza Iasi, in sala de conferinte de la Muzeul Unirii a avut loc lansarea cartii ALMA MATER IASSIENSIS IN IMAGINI MEDALISTICE, autor prof Andone Cumpatescu.
Vechi colaborator al revistei "Colectionarul roman" profesorul Andone Cumpatescu este la al 5-lea volum publicat. Dupa primul volum "Personalitati ale Iasului in imagini medalistice" aparut in 2002 la Editura Junimea Iasi, a urmat o fructuoasa colaborare cu Editura Timpul din Iasi, aparand in: 2004 - "O istorie a Iasului in imagini medalistice"; 2007 - "Rafaila - schita monografica ilustrata"; 2009 - "Pagini ilustrate din istoria scolii Rafaila (1859 - 2009);
Prezentul volum, bogat ilustrat, ne prezinta pagini din istoria Universitatii iesene in imagini medalistice; personalitati care si-au legat numele de Alma Mater Iassiensis si au fost imortalizate in medalii; precum si o privire asupra medalisticii iesene de la inceputuri pana in zilele noastre.

Niciun comentariu: