marți, 5 decembrie 2017

Medalie dedicata lui Octav Băncilă

Produsul medalistic comemorativ Octav Băncilă, lansat de Monetăria Statului, dorește să atragă atenția asupra operei de o incontestabilă valoare înfăptuită de ”pictorul răscoalelor de la 1907”.
Octav Băncilă este artistul atașat celor mulți și exploatați, opera acestuia fiind alcătuită din patru mari tematici care au îmbogățit pictura românească: tematica țărănească, tematica proletariatului, tematica țigănească și tematica evreiască.


Prin ilustrarea Răscoalei țărănești din 1907, artistul Băncilă a modificat total iconografia țăranului existentă până atunci. Momentul 1907 s-a constituit într-o sursă de inspirație pentru curentul realismului socialist, rezultatul obținut fiind un melanj între duritatea artistică a lui Băncilă și idilicul reprezentării lui Nicolae Grigorescu.
În plus față de tematicile care l-au consacrat în arta plastică românească, Octav Băncilă a creat numeroase portrete, naturi statice, tablouri cu flori și peisaje, toate aceste făcând deliciul caselor de licitații contemporane.
Pictura lui Băncilă se înscrie în tradiția militantă a culturii românești, tradiție pe care a ilustrat-o cu opere de o valoroasă ținută artistică.
Octav Băncilă – produs premium al Monetăriei Statului – este format din medalie, broșură și cutie de prezentare și poate fi achizitionat de iubitorii de artă la următoarele prețuri (care includ cota TVA): 765 lei/ bucată, pentru medalia din argint și 250 lei/ bucată, pentru medalia din aliaj de cupru.

Caracteristici tehnice medalie ”Octav Băncilă”:
Aliaj: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 178 grame
- Calitate: patinată
- Tiraj fix: 50 bucăți
Aliaj: Cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
- Tiraj fix: 50 bucăți

Niciun comentariu: