joi, 7 martie 2024

PORTRETE FEMININE ÎN COLECȚIA OVIDIU MARINESCU la BARLAD

Consiliul Judeţean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad a organizat  sâmbătă, 2 martie 2024, ora 11.00,  vernisarea expoziţiei de numismatică „PORTRETE FEMININE ÎN COLECȚIA OVIDIU MARINESCU” dedicată Zilei Internaționale a Femeii.

Evenimentul a fost organizat la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235 și a fost  prezentat de domnii prof. Marian Bolum și Viorel Bolum - preşedinte al Societăţii de Numismatică Română, Secţia Bârlad. În cadrul vernisajului, publicul  a audiat un microrecital susținut de Grupul vocal-instrumental „DACII LIBERI”, aflat sub coordonarea domnului prof. Corneliu PLEȘU.
Cele 300 de exponate (bancnote și monede) din colecţia particulară a domnului Ovidiu MARINESCU - membru S.N.R., Secția Bârlad, emise din 1907 până în prezent, necirculate sau circulate, aniversare sau comemorative pun în valoare o serie de personaje feminine, de pe tot mapamondul, din domenii diferite (arte, știință, aviație, literatură, religie, istorie, politică). De la regine la femei obișnuite, bancnotele și monedele care le înfățișează reprezintă un semn al recunoștinței și admirației pentru femeile care au devenit un simbol al societății din care au făcut parte.

Expoziţia va putea fi vizionată până pe data de 31 martie a.c.







 

Niciun comentariu: