miercuri, 12 februarie 2020

Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României 2019

Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României 2019/Masterpieces from the Patrimony of the National History Museum of Romania 2019 este cea mai recentă apariție editorială a muzeului.
Volumul cuprinde istoria a unsprezece dintre cele mai importante bunuri culturale aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României. Acestea au fost studiate și publicate de către specialiștii noștri purtând cititorul prin istoria României, începând cu preistoria - piese de podoabă din bronz din perioada mijlocie a primei epoci a fierului (Hallstatt Mijlociu), vasul de aur de la Biia (secolul X-VIII î.Ch), coiful princiar getic din aur de la Coțofenești (sec. IV î.Ch) – și până în perioada contemporană, cu piese precum caseta de bijuterii a reginei Maria (1892-1893) și mai multe exemplare din Ordinul sârbesc Sfântul Sava, decorație conferită, în secolul al XX-lea, mai multor personalități române.
Lucrarea este bilingvă (româno-engleză), face parte din seria Capodopere, inițiată în 2012, și este disponibilă atât la magazinul muzeului, cât și online, pe site-ul (https://mnir.ro/shop/).
Nr. de pagini: 172
Preț: 30 lei
ISBN 978-973-0-30830-3

Niciun comentariu: