joi, 28 ianuarie 2021

Medalie "Ziua Națională a României"

„Unirea naţional-politică, de la anul 1918, nu se cuvine să fie înfăţişată, nici măcar în parte, ca un dar, coborât asupra neamului românesc din încrederea şi simpatia lumii civilizate, nici ca o alcătuire întâmplătoare, răsărită din greşelile duşmanilor de veacuri. Chiar dacă asemenea greşeli nu s-ar fi săvârşit niciodată împotriva românilor subjugaţi de-a lungul veacurilor de stăpânire ungurească, austriacă sau rusească, stăpânirile acestea nedrepte ar fi trebuit să se dezumfle şi micşoreze îndată ce dreptul tuturor popoarelor de a-şi croi soarta după buna lor pricepere a izbutit a se înălţa la treapta de putere hotărâtoare în noua întocmire a aşezământului de pace europeană. De aceea, Unirea românilor trebuie înfăţişată totdeauna - potrivit adevărului - ca urmarea firească a unei pregătiri istorice de sute de ani, în cursul cărora acest popor de eroi şi de mucenici a izbutit să-şi apere cu uimitoare stăruinţă "sărăcia şi nevoile şi neamul", rămânând împotriva tuturor năvălirilor barbare şi vremelnicelor stăpâniri străine, în cea mai strânsă legătură cu pământul strămoşesc în care, ca într-un liman de mântuire, şi-a putut adăposti traiul de-a lungul vremilor de urgie.” – Nicolae Iorga
Marea Unire din anul 1918 este una dintre cele mai importante file ale istoriei româneşti. Prin Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 se desăvârşea Marea Unire şi lua naştere România Mare.
Monetăria Statului omagiază Ziua Națională a României și se bucură împreună cu toți românii care au sentimentul apartenenței la nația română.
Noul produsul medalistic aniversar „Ziua Națională a României” - dedicat celui mai însemnat eveniment din istoria poporului român – a fost lansat pe piață.
Acest produs excepțional – compus din medalie și carte falsă – poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 1.406 lei/ set, pentru medalia din argint și de 406 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
• Material: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 233 grame
- Calitate: patinată
# Tiraj fix: 60 bucăți
• Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
# Tiraj fix: 40 bucăți

Disponibil în magazin din data de 28.01.2021

Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro . 



Niciun comentariu: