miercuri, 27 ianuarie 2021

Medalii: 24 Ianuarie – Unirea României

 „Unirea este îndeplinită. Naţionalitatea Română este întemeiată. Acest fapt măreţ, dorit la generaţiunile trecute, aclamat de Corpurile Legiuitoare, chemat cu căldura de noi, s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante şi s-a înscris în datinile Naţiunilor. Dumnezeul părinţilor noştri a fost cu ţara, a fost cu noi. El a întărit silinţele noastre prin înţelepciunea poporului şi a condus Naţiunea către un falnic viitor. În zilele de 5 si 24 Ianuarie aţi depus toată a voastră încredere în Alesul naţiei, aţi întrunit speranţele voastre într-un singur Domn. Alesul vostru va da astăzi o singură Românie. Vă iubiţi Patria, veţi şti a o întări. Să trăiască România!” – Alexandru Ioan Cuza (Proclamația de la Iași din 11 decembrie 1861)
Unirea Țării Românești cu Moldova, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, reprezintă actul politic care stă la baza României moderne. Anul 1859 a rămas în istorie ca prima etapă a formării Statului modern român, prin dubla alegere de la 24 ianuarie a principelui Alexandru Ioan Cuza.
Monetăria Statului celebrează evenimentul solemn care a avut loc acum 162 de ani prin lansarea pe piață a noului produs medalistic aniversar „24 Ianuarie – Unirea României”, ce face parte din programul medalistic pe anul 2021.
Acest produs premium – compus din medalie, pliant și mapă de prezentare – poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 553 lei/ set, pentru medalia din argint și de 244 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Specificațiile tehnice ale medaliei sunt următoarele:
• Material: Argint 999‰
- Diametru: 50 mm
- Greutate: 47 grame
- Calitate: proof
# Tiraj fix: 60 bucăți
• Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 50 mm
- Calitate: proof
# Tiraj fix: 40 bucăți

Disponibil în magazin din data de 28.01.2021

Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro .
Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.

(sursa: Monetaria Statului)
 

Niciun comentariu: