sâmbătă, 10 octombrie 2020

S-a redescoperit primul album foto al Bailor Slanic Moldova

Primul album foto dedicat Băilor Slănic Moldova, realizat la sfârșitul Secolului al 19-lea (în perioada 1891-1897), a fost descoperit la vânzare pe un site de licitații din străinătate. Albumul, care conține 12 imagini din stațiunea băcăuană a fost prezentat de cunoscutul colecționar și artist plastic oneștean, ing. Dorel Bălăiță, în numărul 49 al anuarului „Carpica”, lansat la recentul „Simpozionul național de istorie Vasile Pârvan” organizat în Bacău.

Informatii pe

https://donedelaeconomic.blogspot.com/2020/10/s-redescoperit-primul-album-foto.html?m=1



vineri, 9 octombrie 2020

Carpica nr. 49-2020

 In cadrul Simpozionului national "Vasile Parvan" de la Bacau s-a lansat un nou numar din anuarul Carpica. Va prezentam mai jos coperta si cuprinsul acestuia:

Felicitari colectivului redactional si conducerii Complexului muzeal "Iulian Antonescu" din Bacau ca au gasit resurse pentru o astfel de bucurie realizata in conditii grafice de exceptie la tipografia editurii Magic Print din Onesti.

Simpozionul National "Vasile Parvan" la Bacau

 Ieri, 8 octombrie, la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" din Bacau a debutat Simpozionul National "Vasile Parvan" intr-un cadru restrans datorita pandemiei cea de toate zilele.

Va prezentam mai jos titlurile comunicarilor sustinute.
Felicitari organizatorilor care nu au cedat in fata pandemiei.
 

sâmbătă, 3 octombrie 2020

Luna colectionarului la Alexandria



Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită, începând de vineri, 2 octombrie 2020, începând cu ora 10.00, să vizitați expoziţia temporară „Colecţii şi colecţionari”, ce se desfăşoară în cadrul proiectului expoziţional „Octombrie, Luna Colecţionarului”.
Ajunsă la a IX-a ediție, la expoziția din acest an participă 18 expozanți - oameni cu diferite profesii și vârste - din județul Teleorman (Alexandria, Roșiorii de Vede, Năvodari). Înregistrăm și de această dată o participare internațională. Este vorba de o colaboratoare a muzeului stabilită cu mai mulți ani în urmă în Malta. De menționat faptul că 3 dintre colecţionari au participat în mod constant și la precedentele opt ediţii ale expoziției, iar în acest an participă pentru prima dată 4 colecţionari.
Vor fi etalate colecţii variate de numismatică, medalistică, cartofilie, grafică satirică, benzi desenate, etichete, cutii de ceai, porțelan, fiare de călcat cu jar, nicovale, cuburi Rubik etc.
Astăzi, în codițiile pandemiei actuale, din păcate, nu se poate face o deschidere de expoziție în condiții normale, însă cu ajutorul colecţionarilor, prin intermediul colecțiilor prezentate, sperăm ca luna octombrie să redevină luna în care publicul vizitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte preocupările acestora.
Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 30 octombrie 2020, iar vizitarea se va putea face de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2.
Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că sâmbătă, 10 octombrie a.c., între orele 10.00-14.00, va avea loc la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a „Târgului Colecţionarilor”, dacă condițiile atmosferice vor permite desfășurarea în curtea instituției.